Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


16 Nisan 2019 Salı

LDN Research Trust Tarafından Yapılan Yeni LDN Belgeseli



https://vimeo.com/326609567?utm_source=LDN+Main+List&utm_campaign=e3c6811114-EMAIL_CAMPAIGN_2019_03_26_06_11&utm_medium=email&utm_term=0_43cd4ef672-e3c6811114-229665811


İzleyeceğiniz belgeselin sunuşu LDN Research Trust'ın kurucusu Lisa Elsegood tarafından yapılıyor. Belgeselin adı "LDN in Ireland" (İrlanda'da LDN).


Belgeselde konuşan doktor ve eczacılardan Dr. Philip Boyle aile hekimliği ve hastalarının doğurganlık sorunları üzerine çalışıyor. Doğurganlıkla, kısırlıkla uğraşırken klinik bir deneme yanılma yöntemi izlediklerini söylüyor. Bu bakış açısıyla LDN verdiği hastalarının romatoid artrit gibi immün hastalıklarını hafifletmenin yanında çabuk hamile kaldıklarını farketmiş. "Genel sağlığınızı düzelten herşey doğurganlığınızı da iyi etkiler" diye düşünüyor. MS gibi hastalıklarda da LDN kullanmanın vücuttaki enflamasyonu azalttığını söylüyor.

Doktor olarak "Primum non nocere - Önce zarar verme" ilkesini benimsediğini vurgulayan Dr. Boyle 15 yıldır hastalarında LDN kullanmış, özellikle hamilelik sırasında da LDN'yi kesmediğini söylüyor. Anneler için de bebekler için de bu durumun herhangi bir sağlık sorunu yaratmadığını belirtiyor. Hamilelik sırasında LDN kullanmaya devam eden annelerin bebeklerinde herhangi bir gelişimsel sorun görmediği gibi bu bebeklerin doğumdan sonra da ters bir etki yaşamadığını, muhtemelen bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğunu söylüyor. Bu son gözlemini şuna bağlıyor : hamilelik sırasında annenin vücudu daha çok endorfin salgıladığı için  bebek de sağlık açısından pozitif etkiler yaşıyor.

Dr. Boyle LDN'nin tüm hastalarda işe yaramadığını, bazı hastaların tedaviye cevap vermediği belirtiyor. 

Artık LDN (düşük doz naltrekson) tedavisi hakkında daha fazla araştırma yayınlanıyor, yayın üretiliyor. Tıbbi araştırmalara ulaşabildiğiniz dev veritabanı Pubmed'de LDN hakkında giderek daha çok sayıda araştırmaya erişebiliyorsunuz. Julia Shopick The Power of Honest Medicine (Dürüst Tıbbın Gücü) kitabında LDN'ye bir bölüm ayırmış. The LDN Book gibi sadece LDN üzerine yazılmış kitaplar da var.

LDN konferansları düzenlenir oldu. İlk yıllık LDN konferansı 2005'te New York Academy of Sciences'da (Fen Bilimleri Akademisi) düzenlenmiş.

https://www.lowdosenaltrexone.org/conf2005.htm

LDN Research Trust tarafından düzenlenen 2017 LDN Konferansı Portland, A.B.D.'de, 2018'deki konferans Glasgow, İskoçya'da yapıldı. Bu konferans avrupadaki ilk LDN konferansı ve ilgilenenler kayıtlarını aşağıdaki bağlantıdan satın alabilir.

https://www.ldnresearchtrust.org/conference-2018

Düşük doz naltrekson (LDN) tedavisi 1980'lerden beri çok geniş bir yelpazede yeralan rahatsızlıklarda (otizm, kanser, MS, romatoid artrit, Crohn hastalığı, skleroderma vb.) denenegeldi. Ucuz, yan etkisi çok az. Şimdilik konvansiyonel tıp, dolayısıyla anaakım medya bu tedavi yönteminin üstünlüklerine ve başarısına sırt çevirse de, belki benim gibi LDN savunucularının 'işte böyle, güneş balçıkla sıvanmaz' diyebileceği günler çok uzakta değildir.