Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


23 Haziran 2011 Perşembe

LDN - Düşük Doz Naltrexone


Türkiye'de muadili bulunan bir ilaç (50 mg naltrexone içeren tabletler) düşük dozlarda alındığında aralarında HIV/AIDS, kanser, bağışıklık sistemi hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları bulunan birçok hastalıkta yararlı olabiliyor.



(19/09/2013 not : maalesef uzun süredir naltrexone içeren Ethylex Türkiye'de bulunmuyor. İlacı nasıl elde edebiliriz,  yakında araştırıp yazacağım.)


LDN, tam bir tedavi değil, fakat önemli bir alternatif tedavi. Nasıl çalışır, ne işe yarar? Yatma vaktinde, yani gece 21:30'dan sonra alındığında (en geç geceyarısı alınmalı) vücudun daha çok endorfin salgılamasını sağlar. Endorfin, basitçe mutluluk hormonu, bağışıklık sistemini düzenler. Standart MS tedavisinde bağışıklık sistemi baskılanır. LDN farklı bir mekanizmayla işe yarar.

LDN ile tedaviyi önce HIV/AIDS hastaları üzerinde çalışırken tesadüf eseri bulmuş Dr.Bihari. 1980'lerde de MS üzerinde etkili olduğunu gözlemlemiş. Çoğu hastasında ilerlemenin durduğunu, atakların azaldığını görmüş.

Eğer yazıyı arkadaşlarla paylaşmak isterseniz kaynağın belli olması için bağlantıyı kullanmanızı isteyeceğim sizden : http://ms-alternatif-terapi.blogspot.com.tr/2011/06/ldn-dusuk-doz-naltrexone.html     Böylece tanıdıklar / arkadaşlar blog'da işe yarar başka yazılar da bulabilir.

LDN, şu anda dünyada binlerce kişinin kullandığı bir yardımcı tedavi. Ayrıca Crohn hastalığı, IBS (rahatsız barsak sendromu), Alzheimer, lupus, skleroderma, otizm LDN'nin yardımcı olduğu çok çeşitli hastalıktan birkaçı. Facebook'taki LDN Türkiye sayfası ve www.barsakforum.com LDN konusunda size fikir verebilir. Ayrıca LDN kullanıcıları tarafından kurulmuş çok sayıda yahoogroup var. http://www.thisisms.com/forum-10.html sizi LDN ile ilgili konuların enine boyuna tartışıldığı iyi bir foruma götürür.



Nöroloğunuz LDN hakkında yeterli bilimsel araştırma olmadığını söyleyebilir, haklıdır. Naltrexone'dan kimse ciddi kazançlar sağlayamaz, çünkü jenerik bir ilaç, ucuz. Araştırmaların çoğunu ilaç firmaları finanse ettiğinden biz işe yarayabilecek bir çözümden mahrum kalırız. Komplo teorisi değil, hayatın gerçeği! 


İtalya'da 40 PPMS hastasıyla yapılan küçük bir araştırmada altı aylık kullanım sonunda hastalarda spastisitenin azaldığı gözlenmiş. LDN ile ilgili yapılmış araştırmalar için :




LDN'nin MS'teki etkinliği üzerine :

LDN hazırlanmasında en kritik nokta piyasada tablet şeklinde satılan normal doz Naltrexone'un dozajının düşürülmesi. Bu nokta çok önemli çünkü doğru dozda alınmadığında LDN'nin hiçbir faydası olmayacaktır.




İlacı bir eczacıya 3 mg'lık tabletler halinde hazırlatabilirsiniz. Ya da kendi solüsyonunuzu hazırlayabilir, gece yatma saatinde şırıngayla ölçerek bir bardağa boşaltır içersiniz. Çok kolay... Önemli olan 50 mg'lık tabletler halinde satılan naltrexonu 3mg'a düşürüp öyle almak. Dozajı yavaş yavaş artırarak (ilk hafta 1,5 mg, 2. hafta 2 mg, 3. hafta 2,5 mg, 4. hafta 3mg ) yan etkilerini iyice azaltmanız mümkün. LDN'nin bazı hastalarda gözlenen geçici yan etkileri ilk günlerde canlı rüyalar görme, bazen uykusuzluk. 

Kendi solüsyonunuzu hazırlamak için :
Yakında Türkçe'ye çevireceğim. Şimdilik İngilizce. Ekleyeceğim bir iki nokta :
- Hazırlık aşamasında solüsyonu hazırlayacağınız kaba 200 ml içme suyu koyabilirsiniz. 50 mg tableti 200 ml suda eritirseniz, her dört ml suda 1 mg naltrexon erimiş olur. 3mg naltrexon almak için 3x4= 12 ml solüsyonu her gece az su ya da meyve suyu ile içmeniz gerekir.
- Tableti suya atıp 5 dakika beklemek, sonra çalkalamak solüsyonun hazır olması için yeterli
- Solüsyonu buzdolabında saklayın, kullanmadan önce çalkalayın ve dibinde kalan 1/4'ük bölümü döküp yenisini hazırlayın. Ne kadar çalkalasanız da dipte tortu oluşur, doğru dozajdan şaşmamak için.
- İlacı alırken son kullanma tarihine dikkat; çünkü bir kutu 6-7 ay yetecek ve S.K.T. geçmiş ilaç etkinliğini yitirecektir.

Sonuç olarak LDN ucuz, etkili, önemli hiçbir yan etkisi olmayan, denenmeye değer bir yardımcı tedavidir. Fanatiğiyim. Kullanmaya başlayalı üç sene olacak, bırakmayı düşünmem. LDN'den haberdar olmak bir şans, denemenizi isterim. Doğum yapan kadınların doğumdan hemen sonra kullanmaya başlamalarını öneririm. Çok düşük doz olduğu için süt vermeye engel değil ve sekel bırakması muhtemel bir doğum sonrası atağını hafif atlatmanızı, belki hiç geçirmemenizi sağlar.