Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


14 Kasım 2012 Çarşamba

LDN Kaynağımız Neden Kurudu

LDN kullananlar,  hazırlayıp denemek isteyenler biliyor : düşük doz naltrexone elde etmek için kullandığımız ilaç (Ethylex) aylardır piyasada yok.

İlaç, normal dozunda (50mg naltrexone içerir) bağımlılık tedavisinde kullanılıyor. MS, kanser türleri, otizm, skleroderma, ülseratif kolit vs. birçok hastalıkta kullanılan düşük doz naltrexone tedavisi her gece 3mg-4,5mg arasında naltrexone kullanılmasından ibaret. LDN'yi ya kendiniz hazırlıyorsunuz (ilacı suda eriterek) ya da bir eczacı sizin için istediğiniz dozlarda bölüp hazırlıyor. Sonuçta, bizler ilacı endikasyonu (amacı) dışında kullanıyoruz

http://ms-alternatif-terapi.blogspot.com/2011/08/ldn-nasl-hazrlanr.html

Üretici firma (Dem İlaç) ürünün ithalatında sorun olduğunu söylemiş, Sağlık Bakanlığı'na yönlendirmişti beni. Bugün nihayet Sağlık Bakanlığı'nda konuyla ilgili yetkili birine ulaştım. Söylediği şu : ilacın yurtdışındaki fiyatı ve buradaki fiyatı arasında denklik yokmuş; bu problem üzerinde çalışılıyormuş (?)

Bunun üzerine danıştığım bir psikiyatr arkadaş, bana söylenenin gerçek sorunu yansıtmadığını söyledi. Sorun SB'nın izlediği fiyat politikasından kaynaklanıyormuş. Üretici/ithalatçı ilaç firması ve SB'nın bir mutabakata varmasını umar ve beklerken ne yapılabilir?

Doktorunuzdan, sizin için Ethylex'in endikasyonu dışında kullanımının gerekliliğine dair rapor alabilirseniz, ilacın muadilini yurtdışından getirtmek mümkünmüş. SB kullandığınız ilacı temin etmekle yükümlü. (Cevapsız kalmaya mahkum bir soru : neden yorgunu yokuşa sürerler ki o zaman ?!? ) Bedelini SGK karşılar bu durumda.

Başka bir yol da ilacı herhangi bir doktordan alacağınız reçete ile yurtdışındaki eczanelerden tanıdıklarınız aracılığıyla temin etmek. Yurtdışında ilacı usulünce bölen (LDN formunda hazırlayan) ve reçeteyle  sipariş verdiğiniz zaman size kargoyla ulaştıran eczaneler de bulunuyor. Muhtemelen LDN baz ilaçtan daha maliyetli olur. Kargo ücretini de maliyetin içinde saymalısınız. Bir kutu ilacın ne kadar süre yeteceğini de tedarikçiye sormak lazım. Türkiye'de Ethylex 80 küsur liraya satılıyordu ve altı ay kadar yetiyordu.

LDN hazırlayan bazı eczanelerin listesi :

http://www.lowdosenaltrexone.org/index.htm#pharmlist

Ethylex'in  Almanya'daki  muadili  "Dependex"  ve  Ethylex gibi 28 haplık olan kutusu 40 EUR civarında; Yunanistan'daki muadili Nalorex (14 haplık kutu) 17 EUR. LDN sipariş etmek (bölünmüş haplar halinde) muhtemelen daha pahalıya malolacaktır.

Neyse ki, MS karşısında deneyebileceğimiz yöntemleri, yapabileceklerimizi tüketmedik. Bir sonraki yazım Su Orucu - Açlık Tedavisi üzerine olacak. Dr. Yegane Mutlu'nun HASTALANMADAN YAŞAYIN  isimli kitabını okuyun. Bu önemli tedavi hakkında siz de araştırma ve alıştırmalara  başlasanız ne güzel olur.