Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


18 Nisan 2017 Salı

Tekrar Yayın : LDN'ye Ulaşmanın Bir Yolu



Türkiye’de düşük doz naltrexone (LDN) elde etmek için baz ilaç olarak kullandığımız Ethylex’i  artık bulamayanlar için yazdığım yazıyı kolay bulunabilmesi için tekrar yayınlıyorum. LDN çok sayıda hastalıkta kullanılabilen, hakkında epey bilimsel araştırma bulunan bir yöntem. Çok zaman geçmeden, bizi daha fazla yokuşa sürmeden sağlık bakanlığının bulunamayan ilaçlar sorununu çözmesini diliyorum.


-----------------------------------------------------------------------


Ethylex'i aile hekiminize, herhangi bir doktora (çünkü beyaz reçeteli), zorlanırsanız bir psikiyatra yazdırın. (doktorunuza pubmed'de LDN'nin bağışıklık sistemi hastalıkları üzerindeki başarısını gösteren araştırmalar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz.)

Reçetenin üzerine ilacın bedelini sizin ödeyeceğinizi, herhangi bir hak iddiasında bulunmayacağınızı yazarsanız TEB (eczacılar birliği) ilacı kısa zamanda adresinize gönderiyor. Aşağıdaki bağlantıda İLAÇ BEDELİNİ KENDİLERİ ÖDEYECEK HASTALAR İÇİN başlığına bakın. Orada gereken belgeler var. TEB'e fakslamanız yeterli.

(Reçetenin tanı bölümüne "alkol kötüye kullanımı" veya bağımlılık düşündüren başka birşey yazılabilir. Naltrexone genelde bağımlılık tedavisinde kullanılıyor.)




LDN denemeyi düşünüyorsanız ertelemeyin. Honest Medicine (dürüst tıp, Julia Shopick) kitabında ilacın düşük dozda kullanıldığı zaman MS hastaları üzerindeki etkisini keşfeden Dr. Bihari'nin bir beyanını okudum. Dr. Bihari'ye tedavinin başarı oranı sorulduğunda 'MS hastalarının %98-99'unda hastalığın ilerlemesini durdurduğunu' söylemiş. Denemeye kesinlikle değer.



Sipariş üzerine kutuda 28 adet 50 mg.'lık naltexone tableti bulunan Ethylex (veya muadili) gelecek. Maliyeti - doğru hatırlıyorsam - 34 EUR. Bir kutu ilaç, düşük doz naltrexone olarak kullanıldığında on ay civarı yeterli olur (hesabı kullandığım doz olan 3 mg.'a göre yaptım).


İlaç size ulaştıktan sonra anlaştığınız bir eczacıya LDN'yi tercih ettiğiniz dozda hazırlatabilirsiniz. Şu yazıda anlattığım şekilde evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.






LDN'niz hazırsa yapılacak tek şey her gece uyumadan önce LDN'nizi (24:00 olmadan) almak. Kimi insan 7-10 gün içinde bir fark görür (benim tecrüdem böyle, 8,5 yıldan fazladır 3 mg.LDN kullanıyorum. Atak geçirmiyorum. Bihari'ye inanıyorum) , bazen daha çok zaman alabilir. Üstelik net bir fark görmeseniz de almaya devam etmekte fayda var.



MS'in ilerlemesini durdurma ihtimali müthiş bir şey. Varolan bazı kayıpları gidermeye, güçlenmeye çalışmak (beslenme değişikliği, sigarayı bırakmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri, egzersiz yoluyla vs.) artık size kalıyor.