Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


18 Ağustos 2011 Perşembe

LDN nasıl hazırlanır


LDN'den 23 haziran tarihli yazımda bahsetmiştim. Bağışıklık sistemini düzenleyerek MS'in gidişatını hafifletebilen, yan etkisi olmayan bir ilaç. Vücudun daha fazla endorfin salgılamasını sağlıyor. Bağışıklık sistemini baskılamadığı için diğer hastalıklardan korunmamıza engel oluşturmuyor.. LDN'nin işe yaradığı durumlar için :


Etken maddesi naltrexone olan ve aslında bağımlılık tedavisinde kullanılan bu ilaç, dozu düşürülerek kullanılınca birçok hastalıkta pozitif etki gösteriyor. Bunun için tedaviye "düşük doz naltrexone" (Low Dose Naltrexone) tedavisi deniyor.

LDN'nin MS hastaları tarafından yaygın bir şekilde kullanıldığı ülkelerde (Amerika, İngiltere vs.) ilacı tüketilebilecek formatta hazırlayan eczaneler bulunuyormuş. Belki Türkiye'de de bulunur yavaş yavaş. Kendi kendinize evde LDN hazırlamak çok kolay ve zahmetsiz. Size bu konuda çeviri bir doküman aktarmak istiyordum. Galiba kendi metodumu anlatırsam daha kestirme olacak.

Gerekenler

- 50mg naltrexone içeren haplardan oluşan ve normal dozu  bağımlılık tedavisi için kullanılan ilaç (Türkiye'de Ethylex - maalesef uzun süredir bulunmuyor - , Yunanistan ve Bulgaristan'da Nalorex, Almanya'da Dependex ... adıyla satılır.)
Son kullanma tarihine dikkat edin, çünkü bir kutu altı aydan fazla kullanılıyor.
- Bir adet şırınga (iğnesi kullanılmayacak, sadece alınan dozu ölçmek için kullanılıyor)
- Bir ölçü kabı
- İlacı buzdolabında saklamak için bir kap (kapaklı bir kavanoz olabilir)
Nasıl hazırlanıyor
- En önemli nokta : İlacı kesinlikle normal dozunda (50 mg) almayın. 4,5 mg'ın üzerinde naltrexone beklediğimiz etkiyi yaratmayacaktır.
- LDN gece uyku saatinde, özellikle 21:30'dan sonra alınmalı. Vücut endorfin üretiminin çoğunu saat 2:00 ile 4:00 arasında yaparmış. Biz en geç geceyarısı düşük doz naltrexone alarak vücudu daha fazla endorfin üretmeye sevk ediyoruz.
- Hazırlanan solüsyon buzdolabında saklanmalı ve kabın dibindeki 1/4'lik bölümü atılmalı. Her kullanımdan önce çalkalansa da dipte tortu birikiyor, yüksek doz almamak için bu gerekli...
- Saklama kabına 200 ml içme suyu doldurulur. 1 adet hapı ikiye kırıp, hapın tamamını suya atıyoruz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra çalkalayınca ilaç kolayca çözünüyor. Solüsyon hazır. Mililitrede 0,25 mg naltrexone çözünmüş halde bulunuyor. Hesabımızı buna göre yapacağız. Dozu yavaş yavaş artıracağız.
- İlk hafta her gece 1,5 mg naltrexone almak gerektiği için ( 0,25 x 6ml = 1,5 ) 6 ml solüsyon şırıngayla çekilip biraz suya veya meyvesuyuna katılarak içilir.
- İkinci hafta her gece 2 mg naltrexone alınıyor. 8 ml solüsyona biraz daha su eklenip içilir.
- Üçüncü hafta 2,5 mg alınıyor. 10 ml solüsyonu az suyla karıştırıp içiyoruz.
- Dördüncü hafta 3 mg naltrexone alınıyor. Yani 12 ml solüsyon suyla karıştırılıp içiliyor. MS hastaları 3mg'da kalabilir. İsterseniz 2 hafta böyle devam edin; bir fark göremezseniz dozu artırabilirsiniz. Belki 4 ya da 4,5 mg size uyan dozdur. Ama daha yukarı çıkmayın.
- 6. hafta 14 ml (3,5 mg),
- 7.hafta 16 ml (4 mg) alınıyor.
- 8. hafta 18 ml - yani 4,5 mg naltrexone'a ulaşılır ve ara vermeksizin böyle devam edilir.

Umarım faydasını görürsünüz. Özellikle başka (bağışıklık sistemi baskılayıcı) bir MS ilacı kullanıyorsanız nöroloğunuzla LDN konusunu konuşmalısınız. LDN'nin etki mekanizması standart MS ilaçlarından farklıdır. Doktorunuza LDN konusunda biraz bilgi sahibi olarak ve biraz dokümanla gitmekte fayda var. Denemeye kesinlikle değer, kullanımı kolay bir ilaç. Nöroloğunuz LDN konusunda yeterli araştırma olmadığını söyleyerek sizi desteklemeyebilir. Fakat zaman aleyhimize işlerken, bize yararlı olma potansiyeli taşıyan çözümleri araştırma ve deneme hakkımız var. Hastalığı çeken biziz ve yakınlarımız.

Denemeyi düşünürseniz ertelemeyin. İlacı aile hekiminize, herhangi bir doktora (çünkü beyaz reçeteli), zorlanırsanız bir psikiyatra yazdırın. (doktorunuza pubmed'de LDN'nin bağışıklık sistemi hastalıkları üzerindeki başarısını gösteren araştırmalar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz.) 

Reçetenin üzerine ilacın bedelini sizin ödeyeceğinizi, herhangi bir hak iddiasında bulunmayacağınızı yazarsanız TEB (eczacılar birliği) ilacı kısa zamanda adresinize gönderiyor. Aşağıdaki bağlantıda İLAÇ BEDELİNİ KENDİLERİ ÖDEYECEK HASTALAR İÇİN başlığına bakın. Orada gereken belgeler var. TEB'e fakslamanız yeterli.

http://www.teb.org.tr/content/1/yurt-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndan-%C4%B0la%C3%A7-temini

Ertelemeyin. Honest Medicine (dürüst tıp, Julia Shopick) kitabında ilacın düşük dozda kullanıldığı zaman MS hastaları üzerindeki etkisini keşfeden Dr. Bihari'nin bir beyanını okudum. Dr. Bihari tedavinin başarı oranı sorulduğunda 'MS hastalarının %98-99'unda hastalığın ilerlemesini durdurduğunu' söylüyor. Denemeye kesinlikle değer.

http://www.lowdosenaltrexone.org/ldn_and_ms.htm

Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım; adresim msalternatif@gmail.com .



Kaynaklar :

Honest Medicine    Julia Shopick
http://www.msrc.co.uk/index.cfm/fuseaction/show/pageid/1306
http://www.lowdosenaltrexone.org/ldn_trials.htm