Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


29 Kasım 2011 Salı

Temizlik : Arap sabununa dönüş

Hastalığımızın ilerlemesi, kötü bir sürprizle ortaya çıkması zaman aldı. Yanlış beslenme, solunum ve cilt yoluyla maruz kaldığımız zararlı maddeler içinde bulunduğumuz durumun oluşmasında rol oynadı.

Beslenmemizi değiştirerek, temizlik yapıyoruz diye evimizi, çamaşırlarımızı zararlı kimyasallarla dezenfekte (!) etmekten kaçınarak maalesef bu süreci birden tersine döndüremeyiz. Bu konular üzerinde durmamın sebebi daha çok çocuklarımız. Onları bizim etkilendiğimiz bazı çevresel faktörlerden elimizden geldiği kadar uzak tutmaya çalışabiliriz. Kendimiz için, bundan sonra uğrayacağımız zararı azaltmayı, diğer majör hastalıklardan korunmayı umabiliriz.

Buğday derneğinin sayfasında, temizlik maddeleriyle kendimizi zehirlemememiz için güzel önerilerde bulunmuşlar. Temizlik kokusu sandığımız şeyi içimize çektiğimizde birçok zararlı kimyasalı da solumuş oluyoruz.

http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=115

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder