Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


8 Nisan 2017 Cumartesi

Yeni Belgesel : The Truth About Vaccines ve Dr.Gentempo’dan Tavsiyeler

Bu yıl hem tembellikten (yoksa bahar yorgunluğuyla birleşen MS yorgunluğu mu demeli), hem de ardarda gelen belgeselleri duyurma isteğinden dolayı planladığım yazıları erteleyip duruyorum. Şimdi de, geçen sene The Truth about Cancer (kanser hakkındaki gerçek) belgesel dizisini yapmış olan Ty Bollinger ve ekibi aşılar konusuna el atmış durumda. Bu belgeseli kaçıramam. Sizlere de duyuruyorum. Aşılar konusunda henüz bir karara varamamış olanlara yardımı olur belki.

Bu ay (12 nisan 2017) yayınlanmaya başlayacak olan ‘’The Truth About Vaccines’’ (aşılar hakkındaki gerçek) belgeseli yedi bölümden oluşuyor. Her bölüm 24 saat yayında kalacak şekilde ücretsiz yayınlanacak. Buradan kaydolabilirsiniz :


Henüz aşılar Türkiye’de tartışılmıyor pek; ama özellikle Amerika’da aşı yandaşı ve aşı karşıtı kampların ikisi de güçlü belli ki... Daha önce Dr. Patrick Gentempo’nun hazırladığı ve sunduğu Vaccines Revealed belgeselini duyurmuştum. Her konuda olduğu gibi, sağlık konularında da çeşitli kaynaklardan bilgilenelim ki doğru kararlar alabilelim. Sağlık konularında ulaşabildiğimiz bilgi miktarını düşününce 2017 iyi başladı denebilir bence.




Dr. Gentempo’dan Aşı Sonrası Detoks Tavsiyeleri

Gelelim yazının ikinci bölümüne… Aşılar hakkındaki Vaccines Revealed adlı belgeseli hazırlayan ve sunan Dr. Patrick Gentempo, belgeseli 10 - 18 ocak 2017 tarihleri arasındaki ücretsiz gösterimde izleyenlerden aldığı bazı mesajlardan bahsediyor. Aşılara karşı olduğu için onun gibi düşünenlere yöneltilen ‘’bebek katili’’ suçlamalarından o da nasibini almış. Aşıların içinde bulunan cıva, alüminyum ve diğer şüpheli maddelerden çocuklarının, torunlarının zarar gördüğünü farkeden veya aşılarla maruz kalınan toksinlerin ileride başka toksinlerle birleşerek sağlık sorunlarına neden olabileceğinden endişelenen kişi sayısı da az değil. Bu insanlar hasarı telafi etmenin yollarını soruyor Gentempo’ya. İlk akla gelen detoks tabii. Çünkü şimdiki aşılar, içlerinde bulunan cıva, alüminyum, yabancı DNA’lar, formaldehid vb. bilinen ve bilinmeyen katkı maddeleriyle epeyce toksik. Gentempo, özellikle çocuklar sözkonusu olduğunda detoksun sert yöntemlerle (şelasyon, oruç gibi) değil, yavaş, yumuşak ve olabilecek en zararsız yöntemlerle  yapılması gerektiğini söylüyor.

Detoksun bir ay ya da - çocuk aşılara reaksiyon vermiş, sağlık sorunları yaşamışsa - daha uzun sürebileceği söylendiken sonra, toksin birikiminden kurtulmak için önerilen bazı doğal yöntemler şöyle :

  • Detoksifikasyon banyosu : Çocuğunuzun banyosuna iki bardak ingiliz tuzu (magnezyum sülfat, epsom tuzu) ve beş damla lavanta yağı katın. Bu karışımı ayak banyosu olarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Probiyotikler : Bağırsak florasını tamir etmek ve bağışıklık sistemini düzene sokmak için probiyotik etkisi olan doğal gıdalar ve besin takviyeleri çok önemli. Çocuğunuza uygun bir probiyotik ve doz belirlemek için doktorunuza danışın.
  • Omega 3 (balık yağı) : Çocuğunuz aşı(lar)dan sonra bir sağlık sorunu (reaksiyon) yaşadıysa bu takviyeyi alması özellikle önemli. Piyasadaki bütün balıkyağları arasında ''morina balığı karaciğeri yağı''nın (cod liver oil) en iyisi olduğu düşünülüyor.
  • Kişniş : Dr. Yoshiaki Omura'nın çalışmasına göre, KİŞNİŞ cıva ve alüminyumun vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayabiliyor. Teori şöyle : kişniş ağır metallere bağlanarak vücuttan atılmalarını sağlayan moleküler bir yapıya sahip. Kişniş terapisi kesinlikle yumuşak ve ucuz bir yöntem.
  • C vitamini : Linus Pauling, Nobel Ödülü kazanmış olan çalışmasında C vitamininin aşılarda bulunan ağır metallerin, kimyasalların ve toksinlerin verdiği hasarı telafi ettiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermiştir. Çocuklar için tüketmesi kolay çiğnenebilir C vitamini tabletleri de bulunuyor.
  • Silika : Silika almak vücuttaki alüminyum birikimini azaltan etkili, girişimsel olmayan bir yöntem. Vücutta alüminyum birikmesini yavaşlattığı ispatlanmış.
  • Su : Vücutta yerleştikleri bölgelerden söküldüklerinde toksinlerin dışarı atılmaları gerekir. Bol su içilmesi lazım ki böbrekler görevlerini yapabilsin. Çocuğunuzun gazlı içeçekler, süt, hazır meyve sularından kaçınmasını, bol su tüketmesini sağlayın.
  • Çiğ meyve sebze suları, smoothie’ler (içilebilir meyve püreleri) : Detoks sırasında günlük öğünlere ek olarak, günde 2 - 3 çiğ sebze - meyve suyu ve smoothie tüketilmesini hedefleyin. Beslenmeye brokololi, karalahana, soğan, sarımsak, turp, baharatlar ve doğal beslenmiş tavuklardan yumurta eklemeye çalışın.

***

Yukarıdakiler Dr. Patrick Gentempo'nun çocuklarda uygulanabilecek detoks için önerdiği hafif ve doğal yöntemler. Detoksifikasyon için en etkili yöntem en başta toksinlere maruz kalmamak tabii. Fakat günümüzde bu mümkün değil. İstemesek de çok sayıda çevresel toksine maruz kalıyoruz. Aşıların toksik oldukları kesin. Çocuklarınızı ve kendinizi aşılara maruz bırakmadan önce gerekli araştırmayı yapın. Maalesef doktorların çoğu beslenme ve aşılar konularında yeterli bilgiye sahip değil. (Ayrıca fonksiyonel tıp veya integratif tıp eğitimi almadılarsa, geleneksel tıp eğitimi şimdilik bu önemli konuları kapsamıyor.) Doktor olmanın verdiği otoriteyle tehlikesi / sakıncası olmadığını söyledikleri herşeyi sorgusuz sualsiz kabul edemeyiz. Hele konu çocuklarsa.






Kaynaklar