Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


13 Ocak 2017 Cuma

Vaccines Revealed belgeselinde 3. bölüm ve Belgeselde Neler Anlatıldı

Belki takip ediyorsunuzdur, Dr. Patrick Gentempo tarafından yapılan ve sunulan aşılarla ilgili "Vaccines Revealed" belgeseli devam ediyor. Eğer ingilizce dinlemek sizi zorlamayacaksa  aşağıdaki bağlantıdan kaydolmanızı, böylece bugünkü 3. bölümü izlemenizi isterim.  (Ücretsiz gösterimde, bölüm yaklaşık dokuz saat daha yayında. Amerika'da 9 EST saat diliminde, Türkiye'de 13 ocak 04:00'de bu bölüm yayından kaldırılıyor.)


Bugünkü bölümde önce Robert Kennedy Jr. (eski Amerikan başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni) aşılar konusuna, elektrik santrallerinin sebep olduğu su ve hava kirliliğiyle ilgilenmekteyken - önceleri isteksizce - neden dalmış olduğunu, otizm ve aşılarda kullanılan cıvanın bağlantısını ve bu konudaki aktivitelerinde neyi amaçladığını anlatıyor. Amaçladığı, herkesin - bu durumda aşılanma yaşındaki çocukların velilerinin - kararlarını konu hakkında bilgilenmiş olarak, özgürce alabilmesi. Aşıların özgürce tartışılabilmesini istiyor.

(Kişisel yolculuğunu ele alırsak, altı çocuk babası Robert Kennedy Jr. önceleri aşı yanlısı biri olduğunu, haliyle bütün çocuklarını aşılattığını belirtiyor. Şimdiki görüşü epey farklı. )

https://worldmercuryproject.org/

https://www.facebook.com/pg/WorldMercuryProject/videos/?ref=page_internal

İkinci sırada yönetmen Scott Miller'dan Vaccine Syndrome adlı kısa bir belgesel film var. Belgeselde konuşanlar orduda şarbon (anthrax) aşısı yapılan, aşıdan sonra farklı düzeylerde hastalanan, sakatlanan insanlar ve çoğu gencecik. Aşı yapılan askerlerin kaçta kaçı sağlık sorunları yaşamış bilmiyorum, bölümü bir kez daha izlemem lazım. Ama genç olduğumu, bu aşıyı olduğumu ve hayatımın değiştiğini düşündüm. O zaman oran ne kadar düşük olursa olsun bu sayı beni ilgilendirmezdi, değil mi?



Son olarak, çocuğu otizm hastası olduğu için otizmin aşılarla bağlantısı konusunda kafa yoran Robert de Niro'dan bir belgesel film, VAXXED - filmin 20 dakikalık kısa bir versiyonu - var. Robert de Niro'nun belgeseli ana akım medyada çok tepki çektiği için film 2016 Tribeca Film Festivali'nden son anda geri çekilmişti.

Belgesel bittikten sonra (18 ocak) anlatılanları burada özetlerim.



---------------------------

Ek bilgi (9 şubat 2017)

Amerikan ordusunda zorunlu şarbon aşısı yapılan, aşıdan zarar gören - ölenler de var - askerlerin oranının %30 olduğunu "Direct Order" adlı başka, ödüllü bir belgeselden öğreniyorum. Aşı olmayı reddeden ordu mensupları "emre itaatsizlik" suçu işlemiş sayılıyor ve orduyla ilişikleri kesiliyor. Belgeselde anlatılan aşılamalar Körfez Savaşı yılları ve Irak operasyonlarında uygulanmış. Bu uygulamanın artık devam etmediğini umuyorum.

Belgesel youtube'dan izlenebilir :