Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


4 Nisan 2019 Perşembe

Yeni Belgesel : Doğuluların Kanserle Mücadele Yöntemleri

TTAC - The Truth About Cancer (Kanser Hakkındaki Gerçek) belgeselinin yapımcıları Ty ve Charlene Bolinger önceki belgesellerinde klasik batı tıbbının kansere getirdiği kemoterapi gibi standart tedavi seçeneklerine karşı yine batılı tıp uzmanlarıyla Fonksiyonel Tıbbın getirdiği çözümleri incelemişlerdi. Fonksiyonel Tıp önceki yazıda da bahsettiğim gibi tıbbi rahatsızlıklara kişiye özel tetkiklerle, 'hastalığın kökeninde yatan sebebi (sebepleri) bulmak ve onu düzeltmek' amacıyla yaklaşan farklı bir uzmanlık. TTAC belgeselinde 'alternatif' yöntemlerle kanseri yenen hastaların ve fonksiyonel tıp uzmanı doktorların tanıklıklarına yer verilmişti.

TTAC ekibi Eastern Medicine (Doğu Tıbbı) adlı yeni belgesellerinde  7 gün ve 7 bölüm boyunca Japonya, Çin, Malezya, Filipinler, Hindistan gibi doğu ülkelerinde kanser karşısında başvurulan yöntemlerin peşine düşmüş. Çok gecikmeden size duyurayım; çünkü biliyorsunuz bu ücretsiz gösterimler genelde her bölüm için 24 saat sürüyor. 

Adınızı ve e-mail adresinizi aşağıdaki tanıtım videosunun bulunduğu sayfaya girebilirsiniz.


10 Nisan 2019 : Eastern Medicine belgeselinin ücretsiz gösteriminde son bölüme geldik. Belgeselde şimdiye kadar Japonya'dan, Malezya ve Tayvan'a 6 ülke dolaşıldı. Doğu ülkelerinde genel yaklaşım hastaya seçenek sunulması. Hasta alopatik (klasik, ortodoks) tıbbın yöntemlerini benimseyen bir doktora kendini emanet etmeyi seçebilir. Klasik kanser tedavilerini görebilir. Diğer tarafta "alternatif" yöntemler uygulayan merkezler var. 

Bugün konu Hindistan ve oradaki sağlık uygulamaları. Hinditan'da daha önce bahsettiğimiz ulaşılabilir (ucuz) ve yan etkileri az homeopati yasal ve önemseniyor.

https://go2.thetruthaboutcancer.com/eastern-medicine/episode-7/?utm_campaign=eastern-medicine&utm_medium=email&utm_source=all-actives&utm_content=episode-7-4-9-19-8:40pm

Tüm bölümlerde doktor ve hastaların üzerinde birleştiği cümle 'Kanser ölüm demek değil - Cancer is not a death sentence'. Birçok alternatif / tamamlayıcı tıp doktoru şu cümlenin önemini de hatırlattı : Primum non nocere! Öncelikle zarar verme!  Hipokrat'a atfedilen, hala tıp ve eczacılık mesleklerine adım atmadan önce edilen mesleki yeminlerde yeralan bu cümlenin anlamı Batıda şimdi yerleşik olan tedavi yöntemlerinde unutulmuş görünüyor.

Kanser ve diğer kronik immün hastalıklarda doktor ve hastaların bakış açılarının değişmesi, ulaşabildiğimiz tedavi yöntemlerinin fazlalaşması, seçeneklerimizin farkında olabilmek ümidiyle.





Not : Belgeselin ücretsiz gösterimi bitti; ama izleyip bir fikir edinmek isteyenler için Japonya'daki uygulamaları anlatan ilk bölümün hala youtube'da yayında olduğunu söyleyeyim :

https://www.youtube.com/watch?v=KZ-SimOqC3k&t=2757s