Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


1 Mayıs 2013 Çarşamba

Eğimli Yatak Terapisi - www.inclinedbedtherapy.com

Eğimli yatak terapisi, Inclined Bed Therapy (IBT), asıl mesleği mühendislik olan Andrew Fletcher tarafından bulunmuş, uygulaması kolay bir uykuda tedavi şekli.
www.inclinedbedtherapy.com

Eğimli yatmak için yatağın baş kısmı yükseltiliyor. Eğimli yatakta yatan ilk insanlar eski Mısırlılarmış. Düz yatmak onlara hastalık ve ölümü çağrıştırmış.
http://andrewkennethfletcher.blogspot.com/2009/12/why-raise-bed-six-inches-at-head-end.html

Yöntemi yatağınızın baş kısmını 6 inch (15 cm) yükselterek uyguluyorsunuz. Yatağınızın baş tarafını yükseltmek için kullanılmayan ansiklopediler, kalın kitaplar, bu iş için kestirilmiş uygun yükseklikte tahta bloklar kullanılabilir. Kilonuz ve yatağınızın ağırlığı fazla değilse yatağın sadece baş tarafındaki ayaklarının altına çift taraflı yerleştireceğiniz 15 santimetrelik birer ansiklopedi sütunu yeterli olur. Yatağın büyüklüğüne, ağırlığına göre gerekirse yatağın alt-orta kısmını da desteklersiniz. Başlangıçta yatağın baş kısmını 5cm yükseltip, her hafta 2,5 santimetre artırarak 15 cm’ye ulaşmanızı tavsiye ediyor Andrew Fletcher.

Eğimli yatak terapisinin amacı yerçekiminden yararlanarak vücut sıvılarının sürekli dolaşımını desteklemek. Kan dolaşımıyla ilgili bozukluğu olanlara (mesela CCSVI - kronik serebrospinal venöz yetmezlik), multipl skleroz, Parkinson, sedef hastalığı, sırt ağrısı, solunum bozuklukları, uyku apnesi, varis, ödem, asit reflü ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Hatta omurilik zedelenmesi sonucu yıllarca yürüyemeyip eğimli yatak tedavisiyle tekrar yürür hale gelen bir hasta bile var aşağıda izleyebileceğiniz haberde.

Eğimli yatak sayesinde partnerinin horlamasının azaldığını ya da ortadan kalktığını söyleyenler var. Eğimli yatmanın MS’te özellikle hoşa gidecek bir etkisi de gece uykusunu bölen tuvalet ziyaretlerinin sayısını azaltması.

Ayaklarda ödem birikmesi, dolaşım bozukluğu gibi durumlarda ayaklarımızı yüksek tutmanın iyi geleceğine şartlanmışız. Tam tersi bir fikri uygulamak cazip gelmeyebilir; ama deneyerek fayda görebilirsiniz. Deneme tek gecelik değil en azından birkaç haftalık olmalı ki etkisini hissedesiniz. Bazı kişiler ilk uygulamadan sonra fark hissetmeye başlarken bazıları birkaç ay boyunca düzenli olarak eğimli yatakta uyuduktan sonra pozitif etkiler görmeye başlıyor. Sadece sırtı - mesela reflü yastığıyla -  yükseltmek eğimli yatakta yatmakla aynı etkiyi yaratmıyor.

Yöntemi bulan ve yaygınlaşması için çaba sarfeden Andrew Fletcher, eğimli yatak terapisinin olası faydaları günümüzde kabul edilmese de, bir gün çoğu insanın eğimli yatakta uyuyacağını hayal ediyor. Maliyeti çok düşük, zararsız bir yöntem. Denemeyi düşünür müsünüz?

http://www.electroherbalism.com/Naturopathy/Therapies/MiscTherapies/Inclined_bed_therapy.html