Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


17 Ekim 2015 Cumartesi

The Truth About Cancer - Kanser Hakkındaki Gerçek

Size bir belgeselden bahsetmeliyim. Muhtemelen e-mail kutunuza "The Truth About Cancer" belgeselini 13 - 21 ekim arasında ücretsiz izlemeniz için bir çağrı düşmüştür. Spam değil, şimdilik hergün bir bölüm yayınlanan dokuz bölümlük bir belgesel : konu kanser. Kanserin sebepleri ve doğal tedavi yöntemleri çok sayıda doktorla  yapılan. röportajlarla anlatılıyor. 


İlk bölüm için :

Kanser herkesin korkulu rüyası... Ayrıca MS, diyabet ve romatoid artrit dahil tüm kronik hastalıklar, obezite, psikiyatrik olarak sınıflandırılan otizm, DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu), disleksi gibi rahatsızlıkların başlıca sebeplerinden biri sürekli çevresel kaynaklı toksinlerle yüklenmemiz. Kanser de böyle olduğuna göre belgeseldeki bakış açısı, öneriler hepimizin işine yarayabilir. 

Böyle önemli bir girişimden bahsedip ardındaki kişiden bahsetmemek olmaz. Projeyi başlatan, yürüten ve ropörtajları yapıp belgeselleri sunan Ty Bollinger.  Bollinger anne ve babasını kanser yüzünden kaybettikten sonra kanserin gerçek sebeplerini ve tedavilerini bulabilmek için bir arayış içine girmiş. Projesi onu ülkesi A:B.D.'de, Avustralya, İngiltere, Almanya ve başka ülkelerde  bütüncül yaklaşımla kanseri tedavi etmeye çalışan onlarca doktorla ve hastalıktan bu yöntemlerle kurtulan kişilerle söyleşiler yapmaya götürmüş. Ropörtaj yapılan çoğu doktor, kansere yakalandıktan sonra hastalıktan kurtulmaya çalışmak yerine gerekli önlemleri alarak, doğru yaşam tercihleri yaparak kanserden korunmanın daha önemli olduğunu ortaya koyuyor. 

Belgesel, kanser için günümüzde kullanılan tedavi yöntemlerinin insanları iyileştirmek şöyle dursun, çoğuna büyük zararlar verdiğini, buna karşılık bütüncül yaklaşımla ve doğal yöntemlerle yaşama kansersiz dönülebileceğini anlatıyor Dokuz bölümden oluşan bu belgesel ingilizce ve verdiğim bağlantılardan satın alınabilir.

Bölümlerden birinin başında George Orwell'den alınmış şu söz var :  "Hilekarlığın evrensel olduğu bir zamanda gerçeği söylemek devrimci bir harekettir." Evet ilaç sektörünün bu denli etkili, güçlü ve acımasız olduğu bir dönemde gerçeğin peşine düştüğü için Ty Bollinger'ı ve yanındaki ekibi tebrik etmek lazım. Cesurlar ve yaşamları değiştiriyorlar.