Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


12 Eylül 2017 Salı

Yine Belgesel, Konu Kanser






Chris Wark, kanseri klasik yöntemlere başvurmadan, doğal yöntemlerle yendiğini söyleyenlerden biri. Bağlantısını verdiğim de onun 10 bölümlük belgeseli. İlk amacı zamanında bir tanıdığının ona vermiş olduğu ve bu seyrek tutulan yolu seçmesini sağlayan umudu hastalığa yakalanmış olanlara ve yakalanmaktan ürken bizlere vermek. Diyor ki : Bu hastalık önlenebilir ve yenilebilir. Bu söz genetik, umutsuz, yakalanıldı mı tedavisi çok güç ve illaki çok masraflı sanılan başka hastalıklar için de geçerli olabilir mi acaba ;)


Chris Wark'ın sitesi de şu : 

Belgeselin bu akşam 9 EST (Amerika'ya göre) saat diliminde başlayacağı söylenmiş. İlk bölüm Türkiye'de 13 eylül sabah 04:00'ten itibaren 24 saat yayında. İzleyelim bakalım.


Bekledim, İzledim, Değerlendirdim

Chris Wark yaptığı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kolon kanserini yenmiş. Vermek istediği mesaj bu hastalığın yenilebilir ve - daha da iyisi - önlenebilir olduğu. Hastalığa yakalanmış olanlara umut vermek istiyor. Uzun zamandır, kendi izlediği yöntemi  ve konu hakkında öğrendiklerini anlatarak hastalığı atlatmak isteyenlere koçluk etmiş. Doktor değil, bunu belirtelim. 

Kanser vakalarının çoğunun beslenme, yaşam tarzı ve çevresel kaynaklı olduğunu belirtiyor. Genetik yatkınlıkların ortaya kanser olarak çıkmasının başlıca sebebinin yıllar süren hatalı beslenme ve sigara kullanımı gibi yaşam tarzı seçimleri olduğunu söylüyor. Tümörü olan biriyle tümörsüz biri arasındaki temel farkın bağışıklık sisteminin sağlığı olduğunu belirtiyor. Herkesin vücudunda kanserli hücrelerin ürediğini, düzgün çalışan bir bağışıklık sisteminin bu hücreleri yayılmadan ortadan kaldıracağını hatırlatıyor.

Bitki ağırlıklı beslenmenin, hazır ve katkı maddesi bol gıdalardan uzak durmanın gerekliliğini anlatıyor. Ayrıca egzersiz yapmanın, stresten uzak durmanın öneminden bahsediyor. Stres bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Kanserle savaşırken günde bir saati psikolojik rahatlamaya, yapıyorsanız spiritüel çalışmalara ayırmayı tavsiye ediyor. Burada on bölümlük belgeselin iki bölümünü kendisinin huzura ve sağlığa ulaşmasında önemli rol oynadığını düşündüğü inancına ayırmasını garip bulsam da şükran duygusuna bağlıyorum. Spiritüel yöneliş, pratikler, dualar, vurguladığı "kendi kendine telkinler" yararlı oluyordur tabii. Olumlu düşünmek, iyileşeceğine inanmak işin anahtarı gibi geldi bana.

Özetle belgesel kanser dahil, bağışıklık sistemiyle ilgili kronik hastalıkların önlenebilir olduğu bilgisini yineliyor. Bu vesileyle daha kapsamlı bir kanser belgeseli olan TTAC (The Truth about Cancer) belgeselinin ilk iki bölümünün youtube'da yayında olduğunu hatırlatırım.

https://www.youtube.com/watch?v=KqJAzQe7_0g&list=PL_WKlaR99nthRInEnaJHRyaHVtkYTXz_H&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=VK_sX5ko8SE&index=2&list=PL_WKlaR99nthRInEnaJHRyaHVtkYTXz_H