Yasal Uyarı

Yasal Uyarı
Bu sitede yayınlanan bilgi ve referanslar hiçbir surette doktor tavsiyesi yerine geçmez. Tüm sağlık problemlerinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurmadan kesinlikle ilaç veya başka tedavi yöntemleri kullanılmamalıdır.

Kaynak gösterilerek paylaşılan ve verilen bağlantılar (link'ler) ile ulaşılan bilgilerden kaynak sahibi sorumludur.
Sitede yer alan bilgilerin Multipl Skleroz ve diğer hastalıklar konusunda genel kabul gören tıp literatürüne uygun olduğuna dair bir iddiam yok. Bir MS hastası olarak denediğim, kısmen fayda gördüğümü düşündüğüm yardımcı tedavilerle ilgili bilgi paylaşıyorum. Dolayısıyla, her hasta benim gibi kendi sağlığı için yaptığı seçim ve uygulamalardan sorumludur.


16 Kasım 2011 Çarşamba

Organik Pazarları Es Geçmeyin


 
Ankara'nın ikinci organik pazarının Ümitköy'de açılması vesilesiyle yazıyorum.

MS'in sebebi bilinmiyor. Genetik yatkınlık, virüsler, damar yetmezliği, aşılar, çevresel faktörlerle ilgili teoriler sıralanıyor. MS'e sebep olan, atakları tetikleyen faktörler hastadan hastaya değişiyor olabilir. Gözardı edemeyeceğimiz bir gerçek hastalığın tarihinin sanayileşmeyle, modern yaşama geçişle başlaması. Hastalığın ülkelere göre dağılımı, hastalığın az görüldüğü ülkelerden hastalığın sık görüldüğü ülkelere göç eden farklı etnisiteden insanlarda MS görülme sıklığının göç edilen ülkede MS görülme sıklığına yaklaşması çevresel faktörlerin ağırlığını vurguluyor. Yani güneşten yararlanma (vücudun D vitamini sentezlemesi buna bağlı) süresiyle beraber çevresel kirlilik, beslenme biçimi...

Yediğimiz sebze-meyveler hormonlar, tarım ilaçları, kirlenen su kaynakları sebebiyle sağlığımıza tehdit oluşturuyor. Pazar alışverişimizi mümkünse organik pazarlardan yaparak bu tehdidi bir nebze savuşturabiliriz. Organik pazarlarda satılan ürünler hiçbir aşamada kimyasal müdahaleye maruz kalmıyor, denetleniyor ve sertifikalandırılıyor.

Ankara 'daki organik pazarlar
(pazar günleri)
Ayrancı : Aşağı Ayrancı'da, eski sosyete pazarının yerinde
Ümitköy : Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2894-2898 Sokak arası Çayyolu

İstanbul'daki organik pazarlar
Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı : Çarşamba - Selamiçeşme Özgürlük Parkı
Maltepe Belediyesi Organik Halk Pazarı : Pazar - Altayçeşme Belediye Hizmet Alanı
Zeytinburnu Organik Halk Pazarı : Cumartesi - Topkapı'da Merkezefendi Camii yanı
Şişli %100 Ekolojik Pazar : Cumartesi - Şişli Feriköy
Bakırköy %100 Ekolojik Pazar : Cuma - Airport Outlet Center Otoparkı
Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar : Cumartesi - Beylikdüzü
Kartal %100 Ekolojik Pazar : Pazar - Kartal tren istasyonu yakını
İzmir
Cuma - Bostanlı pazaryeri

Samsun'da, Konya - Meram'da, Antalya'da organik pazarlar olduğunu okudum. Organik pazar sayısı artıyor, bulunduğunuz ilde var mı araştırın. Bazı büyük marketlerde de organik ürün standları oluyor. Ayrıca ekolojik ürünler satan dükkanlar da çoğalıyor. Bu dükkanlar bazı günler sebze, meyve, hatta organik tavuk eti bile getiriyorlar.
Mümkün olduğunca sertifikalı ekolojik gıdaları tüketelim.

Ayrıntılı bilgi için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder